Családbarát Munkahely a DIEGO

A DIEGO 2022-ben elnyerte a "Családbarát Munkahely" tanúsító védjegyet.

"A családbarátság az az irányultság egy szervezet működésében, mellyel az adott szervezet (munkahely vagy szolgáltató hely) a családot a maga számára is értéknek tekinti és a családok szempontjait működése során érvényesíti. Az adott szervezet tényleges intézkedésekkel szolgálja a munkavállalói és az ügyfelei, mint családban élő személyek érdekeit, elősegítve ezzel a munka és a magánélet közötti harmónia megteremtését." - írja a Családbarát Magyarország Központ. 

A Családbarát Hely olyan szervezet, mely a munkáltató és a munkavállaló, valamint a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevő szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatja a családon belüli szerepek betöltését. Figyelembe veszi a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.


A Családbarát Munkahely tanúsítvány megszerzése során a DIEGO működésével összefüggő minden olyan pont feltárására irányult, amely a vállalat családbarát szemléletét tükrözi. A DIEGO átfogó kritériumrendszeren, valamint helyszíni auditvizsgálaton történő megfelelőség eredményeképpen vált jogosulttá a Családbarát Munkahely tanúsító védjegy használatára. A minősítés elnyerése a vállalat családbarát szempontok iránti elkötelezettségének hiteles bizonyítékául szolgál.