Gyakran ismételt kérdések a laminált padlóról

Ha laminált padlóburkolatot készül vásárolni, számos kérdése merülhet fel a lerakásával, karbantartásával, tisztántarthatóságával kapcsolatban. Most a leggyakrabban felmerülő kérdésekre igyekszünk választ adni.  

Miből készülnek a laminált padlók?
A laminált padlót több mint 90%-ban fa alapanyagból állítják elő, mely ellenőrzött erdőgazdálkodásból származik. Összetevői teljes egészében visszaforgathatóak és ökologikusak.

Mit is jelent pontosan a használati osztály?
A használati osztály a javasolt felhasználási területeket mutatja meg, azaz milyen helyiségekben használható az adott laminált padló, illetve lakossági vagy akár közületi felhasználásra alkalmas-e.

Használható-e fürdőszobában is?
A laminált padló a vizet, nedvességet nem bírja, ezért nedves, vizes, magas páratartalmú helyiségekben, mint a fürdőszoba, nem alkalmazható. A víz és a pára hatására bekövetkező károsodás nem javítható a laminált padló esetében.

 

5996285101141-laminalt-padlo-woodstep-dynamic-8mm-v-plus-84771-western-hikory-enterior-01.jpg


Mennyire hangosan kopog és hogyan csökkenthető a kopogás?
Nem megfelelő alátét használata esetén a laminált padló kopoghat. A hangszigetelésről alátétek használatával gondoskodhatunk, megfelelő alátét alkalmazása esetén mind az átmenő, mind a teremzaj nagymértékben csökkenthető.

Miért van szükség szegélylécekre?
A szegélylécek a burkolat esztétikus lezárására szolgálnak a falaknál, illetve más csatlakozó függőleges felületeknél. Eltakarják a dilatációs hézagot, egyes típusok mögött pedig rejtetten el lehet vezetni a kábeleket, vezetékeket is.

Mekkora felületet lehet egybefüggően kialakítani?
A legnagyobb egybefüggően burkolható felület a panelekre keresztirányban legfeljebb 8 méter, hosszirányban legfeljebb 10 méter lehet. Ennél nagyobb felületet csak minimum 15 mm-es dilatációs hézagok kialakításával szabad burkolni. A fűtéscsöveknél és a különböző helyiségek között is dilatációs hézag kialakítása szükséges.

 

5996285585989-laminalt-padlo-woodstep-dynamic-8mm-v-plus-84120-royal-hikory-enterior-01.jpg


Padlófűtésre is alkalmas?
Igen, padlófűtésnél is használható, sőt, ez az egyetlen olyan fa alapanyagú padlóburkolat, amely padlófűtésnél is alkalmazható, a megfelelő technológiai utasítások betartásával.

Mivel tisztítható a laminált padló?
A laminált padlók felülete higiénikus és könnyen tisztántartható. Napi tisztításra elegendő a porszívó, seprű vagy partvis. Az esetleges foltokat nedves feltörléssel egyszerűen el lehet távolítani, ehhez használjuk az erre a célra kifejlesztett tisztító- és ápolószereket. A felmosáshoz ne használjunk sok vizet, éppen csak nedves legyen a felmosó. Ha folyadék kerülne a padlóra, távolítsuk el minél gyorsabban, és gondoskodjunk a gyors kiszárításról.

Mi a teendő mechanikai sérülések esetén?
Ha sérül a padló felülete, a sérülés kijavításra javító viaszrudacska használható, mely a laminált padlókhoz illeszkedő többféle színárnyalatban elérhető.

 

5996285395052-laminalt-padlo-woodstep-dynamic-8mm-v-plus-84708-mokka-tolgy-enterior-01.jpg


Minden régi burkolatra rá lehet tenni?
A padlószőnyeg kivételével meglévő régi burkolatra is rátehető. A már meglévő burkolatok közül a jól tapadó, hordozóképes csempe, kerámia burkolatok, régi PVC vagy ehhez hasonló szilárd és hordképes felületek alkalmasak laminált padlóval történő burkolásra. A régi fapadlót (amennyiben száraz, hordozóképes és nem korhadt) nem kell eltávolítani, az esetleges mozgó részeket azonban rögzíteni kell. Az új paneleket a régi padlódeszkára merőlegesen kell lerakni, szükség esetén vakpadlót kell készíteni a teljes felületen.

Használható-e fal vagy plafon burkolására?
A laminált padló plafon burkolására nem javasolt, függőleges felületeknél azonban lehet használni.

Kültérben alkalmazható-e a laminált padló?
A laminált padlók kültéren nem alkalmazhatók.

 

5996285586054-laminalt-padlo-woodstep-dual-wide-10mm-hikory-valencia-19344-enterior-01.jpg


Allergiások számára ajánlott-e, tartalmaz-e káros anyagot?
Allergiásoknak különösen ajánlott, hiszen tisztántartása egyszerű, felülete higiénikus, károsanyag-kibocsátása pedig nincs.

Szabad-e lakkozni a laminált padlót?
A laminált padlót nem szabad lakkozni. A laminált padlóburkolatnak éppen abban rejlik az előnye, hogy felhasználásra kész termék, mely lerakás után nem igényel semmilyen utókezelést, karbantartást.

Bízunk benne, hogy minden kérdésére választ kapott! Ha szeretné laminált padlóval burkolni otthonát, tekintse meg a Diego laminált padló-választékát a weboldalon, vagy látogasson el egyik áruházunkba, és tekintse meg a kínálatot személyesen!

Tanácsra van szüksége a megfelelő választáshoz?

Megvendégeljük egy csésze kávéra, és kollégáink segítenek a megfelelő termékek kiválasztásában.

Áruházaink

Szeretne akár 50% kedvezményt kapni?

Igényeljen DIEGO Klubkártyát és vásároljon kedvezőbb áron!

Kártyaigénylés