Milyen színű szőnyeget válasszunk?

A fiatal pár, Panna és Róbert épp szőnyeget készül vásárolni. Hosszasan tanakodnak, hogy milyen színűt válasszanak, melyik szín milyen hatással van rájuk, hiszen, mint azt mindannyian tudjuk, a színek különböző hatással vannak ránk.

 

 geometrikus trendekhez4.jpg

 

 

A sárga szín például pozitívan hatással bír a közérzetre. Felfrissít, tevékenységre serkent, megőrzi az éberséget, fokozza a koncentrációt, az alkotókészséget.


A narancssárga kellemes, vidám, érzelemserkentő szín. Élénkségét, mozgalmasságot sugároz, segít a fáradtság leküzdésében, a depresszió gyógyításában. Étvágygerjesztő hatású, és segítséget nyújt a reggeli felkeléshez is.


A piros szín optimista, aktív tevékenységre serkentő, a szenvedélyes élet színe, az öntudatosság megtestesítője. Extrovertált szín, amely az élet teljességével, szeretettel, erős érzelmekkel és szenvedélyes cselekedetekkel függ össze.


A barna szín stabilitást, harmóniát teremt, szinte minden lakásban fellelhetjük árnyalatait. Tónusai széles skálán mozognak az egészen világosbézs árnyalatoktól a rozsdabarnákon át a kakaóbarnáig. A barna szín kiegyensúlyozottságot ad, használatával könnyen alakítható ki barátságos, bensőséges hangulat.


A zöld színt az egészség színeként is emlegetik. Nyugtató, kiegyensúlyozó hatásáról ismert. A kék és sárga keverékéből létrejött árnyalat a hideg és a meleg színek határán helyezkedik el az. Sárgásabb árnyalataival melegítő, míg a kékesebbekkel hűsítő hatást érhetünk el.


A kék a gondolkodás, a koncentráció színe. Derűs, friss, könnyed szín, mely nyugtatóan hat, a békesség és a pihenés színeként is jellemzik. Meleg, világos helyiségekben a középkék frissítően, kellemesen hűsítően hat.


A lila szín egyszerre lehet energetizáló és nyugtató, idegesség esetén például egyszerre lazít és megerősít. A lila aktiválja az agy kreatív központját, serkenti a koncentrálást. Emellett a lila szín a béke, az önzetlenség és a méltóság színe is.


A szürke semlegességet, egyszerűséget, szabadságot, távolságtartást, kifinomultságot, bölcsességet, állandóságot jelent. A lágy halványszürke növeli a szabadságérzetet, és serkenti a művészi alkotókedvet. A középszürke megnyugtat, biztonságot ad.Végiggondolva így a színek hatását, Panna és Róbert úgy döntött, hogy egy színes szőnyeget választ a DIEGO kínálatából, amely igen vidám hangulatot kölcsönöz majd a nappalijuknak!


Tekintse meg Ön is a DIEGO szőnyeg választékát!


Tanácsra van szüksége a megfelelő választáshoz?

Megvendégeljük egy csésze kávéra, és kollégáink segítenek a megfelelő termékek kiválasztásában.

Áruházaink

Szeretne akár 50% kedvezményt kapni?

Igényeljen DIEGO Klubkártyát és vásároljon kedvezőbb áron!

Kártyaigénylés