Parketta, laminált parketta, laminált padló: mi micsoda?

Panna és Róbert a nappaliba és a hálóba készül padlóburkolatot vásárolni. A Diego-ban laminált parkettát kerestek, azonban a DIEGO-s fiúk hamar a segítségükre siettek, ugyanis ez egy kis fogalomzavar, ami a köznyelvi használatra is jellemző.
A laminált parketta kifejezés ugyanis szakmailag nem állja meg a helyét. A melegburkolatok között alapvetően a parkettát és a laminált padlót különböztetjük meg, a laminált parketta kifejezés helytelen, azonban a köznyelvi használatban nagyon gyakori.

 

5996285391405-laminalt-padlo-woodstep-dual-wide-10mm-19344-hikory-california-enterior-02.jpg

 

A parketta tömör, valódi fa alapanyagból készült melegburkolat, ilyen például a szalagparketta, a csaphornyos parketta, a lamella parketta vagy épp az intarzia parketta. A laminált padló is fából készül, azonban nem minden rétege fa. A Woodstep laminált padlók alsó rétege egy a méretstabilitást adó műgyanta réteg, majd erre kerül egy nagy sűrűségű fa alapanyagú HDF tábla, mely rostjaira bontott és préselt faaprítékból készül. Ezután a műgyantával kezelt dekorréteg következik, amely az élethű fahatást adja. A legfelső réteg pedig egy élettartam-növelő kopóréteg, amely a laminált padló kopásállóságát adja. Az alábbi videóban azt is megnézheti, hogyan készül a laminált padló:

 

 

A DIEGO laminált padló kínálatát az alábbi linken tekintheti meg. Panna és Róbert már tudja, melyiket választják!

Tanácsra van szüksége a megfelelő választáshoz?

Megvendégeljük egy csésze kávéra, és kollégáink segítenek a megfelelő termékek kiválasztásában.

Áruházaink

Szeretne akár 50% kedvezményt kapni?

Igényeljen DIEGO Klubkártyát és vásároljon kedvezőbb áron!

Kártyaigénylés