Vintage stílusú függönyök

A vintage most igazán népszerű stílusirányzat, melynek kapcsán régi bútorok felújításáról, megmentéséről sokat olvashattunk már. Felmerül azonban a kérdés, hogy milyen textileket, függönyöket válasszunk ehhez a stílushoz? Most ehhez adunk néhány tippet!

A romantikus hangulatú vintage stílust azok kedvelik, akik minimál „katalóguslakás” helyett olyan otthonban szeretnének élni, amely részletgazdag, egyedi és különleges. A stílusra jellemző a régi bútorok, tárgyak megmentése, újrafelhasználása, így nem is túl költséges irányzat, hiszen felhasználhatjuk a nagymamától örökölt bútorokat, vagy bolhapiacos szerzeményeket is. Fontos azonban a kreativitás, hogy felfedezzük a sokat látott darabokban a lehetőséget, és legyen egy kis kézügyességünk, illetve fantáziánk is ahhoz, hogy újjávarázsoljuk őket.

 

masnis_enterior.jpg

 

reszlet-masnis_3.jpg

 

reszlet-masnis.jpg

 

reszlet-masnis_2.jpg


A gyorsan változó trendekkel szemben azon sem kell aggódnunk, hogy a vintage hamar kimegy a divatból, hiszen ez a stílus már kiállta az idő próbáját. Ha most tetszik, évek múlva is szeretni fogjuk. A bútorok mellett lényeges szerepük van a stílus megteremtésében a lakástextileknek, függönyöknek is. Válasszunk a bútorok közül is minél több kárpitos darabot, és bátran kárpitozzuk át arra alkalmas anyaggal. Varrjunk, vagy varrassunk sok díszpárnát, ágytakarót, terítőket, készítsünk paravánt térelválasztóként, baldachint az ágy fölé, és a függönyöket is minél gazdagabban, dúsabban alkalmazzuk.

 

rozsas_enterior.jpg

 

reszlet-rozsas_1.jpg

 

reszlet-rozsas_2.jpg

 

Bátran keverhetjük az egyszínű, illetve apró vagy nagyobb virágmintás anyagokat, csipkéket, használhatunk fodrokat, masnikat, megkötőket. Jól mutatnak a ráncolt, húzott függönyök, textilek is. Párosítsuk egymással bátran a fényáteresztő és a sötétítő anyagokat, azonban arra figyeljünk, hogy színeikben, anyagukban jól harmonizáljanak egymással. A sötétítő függöny esetében, ha nincs szükségünk a fény kizárására, akkor válasszunk a dekorfüggönyök közül. Ha azonban nincs egyéb árnyékoló szerkezetünk, akkor a dim-out, vagy a black-out típusok mellett döntsünk. A sötétítő anyagot alkalmazzuk gazdagon, szépen mutat, ha hosszabbra varratjuk, és hagyjuk, hogy a földre rogyjon.

A vintage stílus megteremtéséhez tökéletes függönyök, lakástextilek megtalálhatók a Diego áruházakban, ahol 300-féle függöny közül választhatja ki az otthonába legideálisabb anyagokat.

Mentés

Mentés

Tanácsra van szüksége a megfelelő választáshoz?

Megvendégeljük egy csésze kávéra, és kollégáink segítenek a megfelelő termékek kiválasztásában.

Áruházaink

Szeretne akár 50% kedvezményt kapni?

Igényeljen DIEGO Klubkártyát és vásároljon kedvezőbb áron!

Kártyaigénylés