Külföldön is sikeresen terjeszkedik a Diego

Újabb elismerés a régió egyik legnagyobb, magyar központú franchise hálózatának

A Magyar Franchise Szövetség a szakma legrangosabb elismeréseit február 1-jén adta át. A Külföldön Sikeresen Terjeszkedő Hazai Hálózat díját idén (második alkalommal) a Diego nyerte el. A társaság expanziós terveinek megfelelve – a szlovák és román városokban induló új boltok mellett – újabb európai országban bővítette hálózatát: decemberben megnyitotta Csehországban első franchise üzletét; ezzel már 4 országban, 151 áruházzal (1. ábra) működik a régió egyik legnagyobb, magyar központú franchise hálózata.

A díj odaítélésben kiemelt szerepet kapott az, hogy a folyamatos fejlesztések és a termékkínálat bővítése mellett tavaly a Diego három európai fővárosban nyitott új franchise áruházakat: Szlovákiában (Pozsony, Bratislava-Rožňavská) júniusban nyílt meg a második, közel 600 m2 alapterületű áruház (2. ábra); a román fővárosban (Bucureşti Pallady) novemberben indult a pozsonyival szinte azonos méretű, harmadik bukaresti bolt (3. ábra), így ez volt a Diego százötvenedik franchise üzlete. A terjeszkedés során decemberben a cég új országhatárt lépett át azzal, hogy megnyitotta Csehország első Diego áruházát, Prága egyik bevásárlónegyedében (Praha Čestlice) lévő, 800 m2-t meghaladó üzletében (4. ábra).

„2017 több okból is különleges és lendületes volt számunkra. Amellett, hogy 25 évesek lettünk, a hálózat intenzív és extenzív fejlődésen ment keresztül, amit a régióban indult összesen 12 új és megújult Diego áruház is alátámaszt. Az újabb szakmai elismeréshez és a boltnyitások eredményességéhez a meglévő franchise partnereink ajánlásai és tapasztalatai is nagyban hozzájárultak” – mondta el dr. Vida Zsuzsanna ügyvezető. Majd hozzátette: terveik szerint 3 éven belül a hazai Diego áruházak száma 100-ra fog nőni, a román (34-ről 62-re) és a szlovák (19-ről 38-ra) boltok mennyisége pedig duplázódik (5. ábra). Ez utóbbiakban – a Diego Akadémia keretein belül – idén ősztől képzési központjait is létrehozza. Expanziós irányaikhoz mérten a társaság 2020-ra 200 franchise rendszerben működő Diego üzlettel és a teljes, négyországos hálózati forgalom 80%-os növekedésével számol.

A Magyar Franchise Szövetség adatai szerint közel 350 franchise hálózat működik Magyarországon, és közel húszezer partnerén keresztül 100 000 embernek biztosít állandó munkahelyet.

További információ: Diego Kft. (www.diego.hu), Filó Angéla Katalin marketing igazgató (+36-29/567-207; filo.angela@diego.hu)

Sajtókapcsolat: B&D ComMedia (www.commedia.hu), Béres Anikó ügyvezető (+36-20/943-4143; aniko.beres@commedia.hu)

###

A Diego Kft. 1992-ben alakult, 1996-tól építi és bővíti nemzetközi franchise hálózatát. Ma 151 áruház működik a magyarországi (97 franchise, ebből 3 saját üzemeltetésű) boltok mellett Szlovákiában (19) és Romániában (34), így a vásárlók mindhárom országban azonos árszinten és szolgáltatási színvonalon találkoznak a Diego termékkínálatával. A padlóburkoló szakkereskedő láncból az évek során lakberendezési áruházhálózattá vált Diego Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. meghatározó szerepet tölt be a Kárpát-medence laminált padló, darab- és padlószőnyeg, függöny, tapéta és ezek kiegészítő termékeinek piacán. A Diego Magyarország egyik legismertebb márkája, ismertsége meghaladja a 90%-ot, a fogyasztók körében készült korábbi felmérések alapján. A cég számos szakmai elismerésben részesült, mint pl. többszörös MagyarBrands és Superbrands díjas, Az Év Franchise hálózata és átvevője, valamint a Külföldön sikeresen terjeszkedő hazai hálózat címek birtokosa, 2015-ben megkapta a Best Franchisee of the World nemzetközi kitüntetést és ötször nyerte el – 2017-ben pl. a személyes ügyfélkezelés magas színvonaláért – a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban díjat. A társaság központi telephelye és logisztikai központja Dabason van, itt több mint 200 munkatársat foglalkoztat, de a teljes franchise hálózatban közel 1 500 fő dolgozik Diego színekben.

Illusztrációk:

1. ábra – A 4 országban, 151 áruházzal működő Diego franchise-hálózat térképe:

Fotó_Diego_Térkép.jpg

2. ábra – a pozsonyi új Diego áruház (Bratislava-Rožňavská, Szlovákia)

Fotó_Diego_Pozsonyi Diego.jpg

3. ábra – a bukaresti új Diego áruház (Bucureşti Pallady, Románia)

Fotó_Diego_Bukaresti Diego.jpg

4. ábra – a prágai új Diego áruház (Praha Čestlice, Csehország)

Fotó_Diego_Prágai Diego.jpg

5. ábra – a Diego franchise-hálózat boltszámainak alakulása (1999-2020 között)

Fotó_Diego franchise-hálózat boltszám 1999-2020.jpg

A Magyar Franchise Szövetség által a Diegonak odaítélt díj

Fotó_Diego_Magyar Franchise Szövetség díj.jpg

Tanácsra van szüksége a megfelelő választáshoz?

Megvendégeljük egy csésze kávéra és kollegáink segítenek a megoldásban áruházainkban.

Áruházaink

Szeretne akár 20% kedvezményt kapni?

Legyen klubtag és vásároljon kedvezőbb áron!

Kártyaigénylés