A laminált padló karbantartása

Az új laminált padlóburkolat nagyon szép felületet alkot otthonunkban, de hogy sokáig szép is maradjon, ahhoz folyamatos karbantartás szükséges. Az alábbi tanácsok követésével hosszú időn keresztül örömét lelheti laminált padlóburkolatában.

 

5996285597777-laminalt-padlo-woodstep-luxury-10mm-11524-hikory-red-river-enterior-01.jpg


A frissen lerakott laminált padlót nem szabad rögtön felmosni, a lerakás után várjunk hét napot, és csak utána mossuk fel először. Későbbi tisztításkor is figyeljünk oda, hogy ne vizes, hanem csak enyhén nedves felmosóval dolgozzunk. Még jobb, ha speciális laminált padló tisztítószert és felmosó mopot használunk. A tisztítófolyadék használata roppant egyszerű és gazdaságos: 10 liter vízhez adjunk egy kupaknyi tisztítószert. A laminált padlón (tulajdonságainak köszönhetően) a szennyeződés nem tapad meg, így agresszív tisztítást sem igényel.

 

A napi használat során ügyeljünk arra, hogy szemcsés szennyeződést ne hordjunk be a lakásba, és a padlóra esetlegesen kiömlő folyadékot minél hamarabb távolítsuk el. A padlópanelek mentén beszivárgó víz bejutását úgy akadályozhatjuk meg, ha lerakás után vízzáró tömítőanyaggal töltjük ki az illesztések mentén keletkező hajszálvékony réseket. Amennyiben vizes helyiségben szeretnénk fahatású burkolatot letenni, inkább a vinil alapanyagú vízálló padlót javasoljuk.


Fontos, hogy a padlót megóvjuk a bútorok okozta sérülésektől is. A bútorok, székek lábaira ragasszunk bútorláb alátétet, hogy ne karcolhassák meg a laminált padló felületét. A görgős bútorok görgőjét cseréljük puha görgőre, illetve görgősszék alá tegyünk görgősszék alátétet. Az átlátszó alátét a padló esztétikáját nem rontja, ráadásul vágható, a kívánt méretre és formára alakítható.


Ha már vannak apróbb sérülések a laminált padló felületén, akkor a laminált padló-javító viaszrudacskát ajánljuk, amellyel a karcolásokat és kisebb hibákat könnyen kijavíthatjuk. A viaszrudacska több színben kapható, így könnyen találhatunk a laminált padló színéhez hasonló árnyalatút.


Amennyiben megfogadja tanácsainkat, biztos lehet benne, hogy laminált padlója szépségében sokáig gyönyörködhet majd!

Mentés

Tanácsra van szüksége a megfelelő választáshoz?

Megvendégeljük egy csésze kávéra, és kollégáink segítenek a megfelelő termékek kiválasztásában.

Áruházaink

Szeretne akár 50% kedvezményt kapni?

Igényeljen DIEGO Klubkártyát és vásároljon kedvezőbb áron!

Kártyaigénylés