Öltöztesd fel otthonod a hidegben!

Téged is foglalkoztat, hogyan spórolj az idei fűtésszezon alatt? Hoztunk egy megoldást, amely a melegburkolatok szigetelőképességében rejlik.

Otthonunk teljes hőmennyiségének kb. 15%-a padlón keresztül távozik. Éppen ezért egy jól megválasztott szőnyeggel, padlószőnyeggel nemcsak otthonosabbá tehetjük a szobát, hanem a fűtésköltségét is csökkenthetjük vele.

Figyelj az anyagválasztásra!

Ahogy ősszel és télen öltözködésünkben a vastag pulóvereket és a kötött darabokat preferáljuk, úgy érdemes ilyenkor szőnyegekből is a minél sűrűbb szálú és bolyhosabb változatokat előnyben részesíteni. Nem hiába, hiszen praktikus és megfizethető alternatívái lehetnek a szoba melegen tartásának, és akár 2°C fokot is csalhatunk velük.

2022-cikk-kepek-1200x443px-rezsi-4

Fontos figyelembe venni, hogy földszint esetében a járófelületen keresztül felszökő hideg ellen a vékonyabb darabok nem nyújtanak elegendő védelmet. Mindenképp olyan szőnyeget érdemes választani erre az időszakra, amely vastag, sűrűn szőtt, a hosszú szálak közt pedig megbújhat a meleg levegő. Tovább fokozhatjuk mindezt, ha a szőnyeg alá P130 típusú csúszásgátló alátétet választunk, amely tökéletesen rögzíti a darabszőnyeget, könnyen méretre alakítható és tisztítható, mindemellett extra védőrétegként is funkcionál a hideg ellen.

2022-cikk-kepek-1200x800px-rezsi

Szőnyeg vagy padlószőnyeg?

Vásárlás előtt érdemes kezünkbe venni a mérőszalagot és gondosan lemérni azt a felületet, ahová a szőnyeget szánjuk, ugyanis minél nagyobb részét takarja a padlónak, annál hatékonyabban alkalmazhatjuk „szigetelésre”.

Éppen ezért, lehetőségeinkhez mérten, érdemes megfontolni a padlószőnyeg leterítését, amellyel akár 4-5%-át is megspórolhatjuk a fűtésköltségnek. Ehhez különböző vastagságú alátéteket kínálunk: 6 mm-es, 8 mm-es és 11 mm-es változatban. Ezek a magasabb járáskomfort, és a hosszabb élettartam mellett extra szigetelőanyagként is szolgálnak.
Tartsuk szem előtt, hogy az alátétek padlófűtés esetében nem alkalmazhatóak, míg önmagukban padlószőnyegeink igen.

Lakossági és közületi felhasználásra egyaránt rendelkezésedre állnak padlószőnyegeink. Különböző színvilágú, puhaságú és tömöttségű termékek közül válogathatsz kínálatunkban.

2022-cikk-kepek-1200x443px-rezsi-1

2022-cikk-kepek-1200x443px-rezsi-2

2022-cikk-kepek-1200x443px-rezsi-3

+1 tipp

Gondoltál már arra, hogy néhány szőnyegtípus nemcsak a padlón, hanem akár a falon is szuperül funkcionálhat? Igazi nosztalgiát idéző ötlet, hiszen nagyszüleink is előszeretettel használták őket a fal védelmére. A mai lakásdekorban reneszánszát éli ez a trend, így bátran kísérletezhetünk vele. Erre a célra elsősorban pamut hátoldalú szőnyegeinket ajánljuk, ilyen például újdonságunk, a CHLOE, amely három gyönyörű színben érkezett kínálatunkba. Ha teljesen egyedi méretet szeretnél, esetleg nagyobb felületét borítanád a falnak, textil hátú padlószőnyegeink tökéletesen alkalmazhatók erre a célra. Egyedi igények esetén bármelyik DIEGO áruházban készségesen segítenek eladóink elképzeléseid megvalósításában.

Egy falra rögzített szőnyeg nemcsak esztétikus dekorációként érvényesülhet. Megváltoztatja a szoba hangulatát, akusztikáját, a hideg falfelületeknek (például a külső határolófalaknak) kellemes tapintást ad, a meleg levegőt pedig a szobában tartja.

Az utolsó lépés

Miután alaposan „leszigeteltük” a padlót, netán a falakat is, már csak az ablakok maradtak hátra. Esetükben fontos szerepet játszik a rétegezés.
Egy sűrű, vastag anyagú sötétítő függöny a külső fények kizárása mellett a meleg levegő bent tartására is alkalmas. Fényáteresztő függönyöd fölé válassz Vines, Trento vagy Vezuvio sötétítő függönyeink közül, amelyek mind gyönyörű színekben sorakoznak a kollekcióban.

2022-cikk-kepek-1200x443px-rezsi__1

Végül, de nem utolsó sorban blackout típusú rolóinkat ajánljuk, amelyekkel az ablak teljes felületét érdemes lefedni, így hatékony megoldást nyújtanak a meleg levegő ki-, a hideg levegő beáramlásának akadályozásában. Olvass tovább a termékekről ide kattintva.

2022-cikk-kepek-1200x443px-rezsi_3