Otthonfelújítási támogatás

Az idén indult otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően most akár 3 millió forintot is spórolhatsz a lakásfelújítás költségein! Az alábbiakban összefoglaljuk, mire figyelj, ha érintett vagy!

 

Tervezz!

A támogatásra jogosultak köre nemcsak a nagycsaládosokra terjed ki, hanem például egyedülálló szülők is igénybe vehetik, illetve a jövőben tervezett gyermekek esetében is élhetsz a lehetőséggel. Ugyanakkor a pontos részletekről mindenképp alaposan tájékozódj már a tervezés elején!

 

Őrizd meg a számlákat!

A támogatás 50-50%-ban vehető igénybe anyagköltségre, illetve munkadíjra. Minden esetben természetesen számlával igazolható kifizetésekről lehet csak szó. Fontos, hogy a megvásárolható termékek köre sem terjed ki bármire, ugyanakkor jó hír, hogy a DIEGO-ban kapható laminált és vízálló padlórapadlószőnyegre vagy akár tapétára is igénybe vehető a támogatás!

 

Időben jelezd az igényed!

Az utolsó vásárlás, illetve számla kifizetése után 60 napon belül kell beadni a visszatérítésről szóló igényt. S bár látszólag még messze van, ne feledd a másik határidőt sem: az állami támogatás 2022. december 31-ig vehető igénybe!