Válassz melegburkolatot a konyhába is!

Egyre nagyobb teret nyernek a laminált padlók és a vízálló padlók különböző típusai az egész lakásban. Ennek miértjére adunk választ ebben a cikkben, mellette pedig egy tippel is érkeztünk, aminek segítségével kényelmesebbé teheted a konyhában való sertepertélést.

Minden otthonban akad egy hely, ahol összegyűlik a család apraja-nagyja, nem is kell hozzá ünnep vagy különleges alkalom. Lehet ez a nappali, de sokan egyetérthettek azzal a gondolattal is, hogy otthonunk lelke a konyhában ölt testet. Fontos szerepet játszik a hétköznapokban, és talán ez az a helyiség, ahol a legtöbb időt töltjük szeretteinkkel. Éppen ezért, miért is ne hozhatnánk ki belőle a legtöbbet? Minél kényelmesebb, minél inkább szolgálja a családot funkcionálisan, annál jobban szeretjük.

Miben lehet számítani a DIEGO-ra a konyha kialakításában?

Tárházunkban kompromisszumok nélkül választhatod ki a számodra legtökéletesebb vízálló padlóburkolatot.

Felmerülhet a kérdés, hogy alkalmazható-e a laminált padló a lakás azon helyiségeiben, ahol gyakran víz kerülhet a felületére, és ahol nagy strapabíróképességre van szükség. A válaszunk: Naná! Vízálló laminált padlóink tökéletesen alkalmasak az ilyen helyiségekbe a hidegburkolatok helyett. Persze nem árt odafigyelni egy-két dologra!

Kopásállóság tekintetében a 32-33-as számú jelölés az ideális, míg az ajánlott vastagság 7-8 mm-nél kezdődik. A padló professzionális letételére érdemes időt szánni, hogy a víz semmiképp se férkőzhessen be a lapok közé, se alá. Ezután képes lesz akár 24, de van amelyik típus akár 48 órán át is ellenállni a rajta álló vízmennyiségnek, amely a konyhában (vagy fürdőszobában) normál esetben rákerülhet. 

Resist 8mm Salon vízálló laminált padló

Vízálló alternatívák

A modern burkolatoknak köszönhetően az utóbbi években egyre jellemzőbb, hogy a hidegburkolat helyett melegburkolatot tervezünk a lakás legtöbb helyiségébe, beleértve a konyhát és a fürdőt is. Ebbe a kategóriába tartozik a vízálló laminált padló mellett a tekercses vinyl, az LVT és az SPC padló is, amelyek mellett több érv is szól. Egy korábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mi mindent érdemes tudni ezekről a típusokról, így könnyebb lesz kiválasztani, hogy számodra melyik a megfelelő.

Kattints a linkre: https://www.diego.hu/blog/vizallo-padloburkolatok

Bolton 696D tekercses vinyl padló

Borítsd szőnyeggel

Konyhád kényelmét tovább fokozhatod olyan szőnyegekkel, amelyek esetében nem kell tartanod attól, hogy kifröccsen rájuk valami főzés közben. Ide ajánljuk elsősorban azokat a konyhai szőnyegeket, amelyeket szükség esetén a mosógépbe is bedobhatsz egy körre.

Nézd csak! https://www.diego.hu/szonyeg/konyhai-szonyeg

Kitchen lines konyhai szőnyeg

Jó választás lehet egy-egy kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas szőnyeg is, amelyeket több stílusban és méretben megtalálsz áruházainkban vagy a webshopon. Jellemző rájuk, hogy kifejezetten strapabíróak és szuper könnyen tisztíthatod őket, így a rajtuk landoló falatoktól sem kell, hogy égnek álljon a hajad. Érezd magad komfortosan a konyhában is, hisz megérdemled!