Műfű felhasználási és lerakási tippek

A műfüvet bátran használhatod erkélyen, balkonon, teraszon, vagy akár a kertben is. De hogyan tedd le, szabd méretre, és hogyan tartsd karban? Olvass tovább, és mindenre választ kapsz.

 

A műfű burkolatok egyre népszerűbbek, azonban lerakásukkal, alkalmazásukkal kapcsolatban számos kérdésed merülhet fel, melyekre az alábbiakban választ adunk.

Hogyan válassz?


Az erkély, terasz lemérése után először is válaszd ki azt a típust, amelyik a legközelebb áll az ízlésedhez. Ez lehet egy rövidebb, vagy egy hosszabb szálú fajta is. A választásnál érdemes szem előtt tartanod, hogy utóbbi nagyon kényelemes járást tesz lehetővé, mezítláb is bátran használhatod!

A műfüvek általában 2, illetve 4 méteres szélességben kaphatóak. Fontos tudni, hogy a műfüvek is a tekercs teljes szélességében kaphatóak, így érdemes átgondolnod, hogy a teraszodhoz milyen szélesség ideális, és ha esetleg van leeső darab, azt hogyan használhatod fel.

 

Hogyan tedd le?


Ha megvásároltad a műfüvet, érdemes a méretre vágás előtt kiteríteni, pihentetni, hogy a feltekerés során keletkezett hullámok minél jobban kisimuljanak. Ha úgy látod, hogy már egyenletes a felület, akkor kezdd meg a műfű méretre igazítását. Ez egyáltalán nem nehéz és bonyolult feladat, hiszen a műfüvet nagyon könnyen méretre lehet vágni például sniccerrel, vagy akár ollóval is, így az egyes kiugrások, beugrások, oszlopok sem jelenthetnek problémát. A hosszabb szálú típusok méretre szabását mindenképpen célszerű a termék hátoldaláról megtenni, hogy a szálakat ne vágjuk át.

A műfüvet nem feltétlenül kell leragasztani, vagy a meglévő burkolathoz rögzíteni, amennyiben padlóra kerül. Ha viszont a falra szeretnéd felfuttatni, akkor mindenképpen rögzítsd!

Amennyiben a kertben szeretnéd letenni a műfüvet, készítettünk egy videót, melyben lépésről-lépésre megmutatjuk, hogy természetes talajra hogyan, milyen lépések és eszközök segítségével lehet a műfüvet szakszerűen telepíteni.

Kattints a linkre:

A méretre igazítás során keletkezett "felesleget" pedig rendkívül kreatívan használhatod fel: készíthetsz belőle kisebb szőnyeget, rendhagyó házszámot, teheted képkeretbe, használhatod egyedi asztali futóként vagy poháralátétként, a lehetőségek száma szinte végtelen!

 

Hogyan tartsd karban?


A műfű az alján található apró lyukacskáknak köszönhetően elvezeti a vizet, nedvességet, így az nem áll meg a felületén. Takarítani is egyszerű, sepréssel, kisebb felület esetén porszívózással, kirázással szabadíthatod meg az esetleges szennyeződésektől.