Sedna – Környezetbarát, újrahasznosított padlószőnyegek

Ha a gyönyörű otthon megteremtése mellett fontos számodra a környezettudatosság, akkor érdemes megismerned a Sedna padlószőnyegcsaládunkat. Gyártása környezetbarát módon, a 100%-os újrahasznosítás és innováció jegyében történik.

 

A puha, elegáns és tartós termékcsaládot a tengerben hagyott, világszerte összegyűjtött halászhálókból, egyéb műanyag hulladékokból, valamint régi szőnyegekből állítják elő. A szőnyegek hátulja pedig 100%-ban újrahasznosított PET palackokból készül.

Évente mintegy 640.000 tonna halászfelszerelést veszítenek vagy hagynak el az óceánban, több millió bálna, delfin, fóka, teknős és madár pusztulását okozva. A Sedna padlószőnyegek készítésével több ezer gyönyörű tengeri élőlény kihalását akadályozzák meg, akik így nem akadnak bele ebbe az életveszélyes vízi hulladékba.

A halászati ágazat együttműködésével, valamint önkéntes búvárok segítségével gyűjtik össze világszerte ezeket az elhagyott halászhálókat és egyéb műanyagokat, amiket ezután egy úgynevezett ECONYL újrahasznosított alapanyaggá dolgoznak fel. Ez a technológia teljesen egyedülálló és innovatív, mivel a gyártás alatt keletkezett új, kiváló minőségű poliamidot környezetbarát fonalakká sodorják, ami később számtalanszor újra felhasználható, eredeti minőségének elvesztése nélkül.

Az eredmény nemcsak egy gyönyörű és csodálatosan puha szőnyeg a lábunk alatt, hanem egy lépés a fenntartható élet és tisztább bolygó irányába.

További információkért és érdekességekért nézd meg az alábbi videót. https://www.youtube.com/watch?v=yxvHQTO36k4&t=6s

Keresd a Sedna padlószőnyegeket a DIEGO kiemelt üzleteiben!