Varrott függöny vagy készfüggöny?

Milyen lehetőségeket rejt a varrott függöny és milyen előnyei vannak a készfüggönynek? Melyiket mikor válaszd? Alábbi cikkünkben ehhez nyújtunk segítséget.

 

A tekercsben kapható függönyanyagokból bármilyen elképzelés megvalósítható, így otthonod bármely helyiségének függönyözéséhez tökéletes megoldás. Azonban a függönyvarrásra várni kell, áruházanként eltérő, hogy milyen időtartamot, hány napot. Amennyiben a gyors és azonnali megoldásokat jobban értékeled, akkor a készfüggönyöket ajánljuk, melyek azonnal elvihetők az áruházból, és többféle módon felfüggeszthetőek.

 

Melyik kedvezőbb árú?

Amennyiben ugyanabból a függönyanyagból tekercsben kapható függönyanyag és készfüggöny is van, akkor a készfüggöny ára a sorozatgyártás miatt általában sokkal kedvezőbb.  

 

Nagyobb ablakok függönyözése esetén melyik jobb?

Manapság divatosak a nagy, egybefüggő üvegfelületek. A méretre varrt függönyökkel könnyen függönyözhetsz ilyen felületeket is, azonban készfüggönyökkel is megvalósítható a függönyözés. Ez esetben több panelt kell egymás mellé helyezni, pl. 150-225 cm szélesség esetén 3-at, míg 300-375 cm esetén 5 panel szükséges.

 

Méretre igazítás lehetséges?

A varrott függönyök esetében teljesen egyértelmű, hogy az egyedi igényeknek megfelelően, méretpontosan készül el a függöny. A készfüggönyök esetében is van azonban lehetőség igazításra, amennyiben a függöny túl hosszú, a felhajtást elvégezzük.

Ha tehát gyors és kedvező árú függönyt szeretnél, akkor válaszd a készfüggönyt, amennyiben azonban egyedi igényeket szeretnél megvalósítani, és tudsz várni a függöny elkészítésére, akkor dönts a varrott függöny mellett!