Érvek a laminált padló mellett

Szeretnél meggyőződni a laminált padló előnyös tulajdonságairól? Cikkünkben 7 pontban foglaljuk össze a legfontosabbakat.

 

Hosszú élettartam

Amennyiben hosszútávon gondolkodsz, a laminált padló ideális választás, ugyanis a laminált padló optimális körülmények között nem szárad össze, és nem repedezik, mint a faburkolatok. Napfény hatására nem színeződik el, ellenálló a fénnyel és az UV-sugarakkal szemben. Kopásálló, minőségét hosszú időn keresztül megőrzi, karbantartást nem igényel.

Komfortnövelő

Laminált padlóburkolattal otthonod komfortját is növelheted. Különböző alátétek alkalmazásával jelentősen növelhető a hangszigetelés, és kiküszöbölhető a lépések által keltett zaj is.

Könnyen lerakható

További előnye, hogy különösebb előkészítés nélkül, egyszerűen lerakható. Már meglévő burkolatra is rátehető, beépített magassága kicsi, mindössze kb. 10 mm. Kivitelezési ideje rövid, szinte azonnal használatba vehető, és lerakás után nem igényel semmilyen utókezelést.

Nagyobb igénybevételre is

Laminált padló a lakás ritkán használt helyiségeitől egészen a közületekig bárhol alkalmazható, a kopásállósági foknak megfelelően. A magas kopásállóságú típusok a nagyobb igénybevételt is remekül bírják, üzletekben, közületekben is megállják a helyüket.

Higiénikus

A laminált padló könnyen kezelhető, higiénikus felületet alkot. Tisztántartása igazán egyszerű, jól kicsavart nedves ruhával, a kifejezetten laminált padlóhoz kifejlesztett ápoló-tisztítóval könnyen karbantartható. Allergiásoknak is ajánlott, hiszen antisztatikus felületű, így nem vonzza a port. Fontos szempont még, hogy nincs károsanyag-kibocsátása, szemben a fapadlókkal használt lakkokkal.

Padlófűtésre is alkalmas

Napjainkban igen népszerű a padlófűtés, amelyre megfelelő alátétek alkalmazásával bátran tehető laminált padló, anélkül, hogy tompítaná a padlófűtés kibocsájtott hőjét.

Óvja a környezetet

A laminált padló minden tekintetben természetes termék, hiszen fából készül. A kifinomult technológiai megoldásoknak köszönhetően anélkül kapunk valósághű, akár egzotikus famintázatokat, hogy az értékes erdőkben kárt tennénk. Feladata teljesítése után a laminált padló ártalmatlan hulladékká válik, nem okoz környezetszennyezést. Fontos megjegyezni azt is, hogy a DIEGO laminált padlóihoz használt faanyag kizárólag fenntartható erdőgazdálkodásból származik.

 

Tekintsd meg laminált padló választékunkat most!