Milyen méretű szőnyeget válassz?

Szőnyegvásárlás előtt állsz, de elveszettnek érzed magad a sok méret között? Segítünk! Képes ajánlónkkal könnyen eligazodhatsz a szőnyegméretek között, akár a nappaliba, étkezőbe, vagy a hálószobába szeretnél szőnyeget választani.

Nappali

Amennyiben csak a kanapé elé, illetve a dohányzóasztal alá szeretnél szőnyeget tenni, válassz kisebb szőnyeget, 120x170 cm-es méretűt. Ha azt szeretnéd, hogy két kanapé esetén mindenkinek a lába alatt legyen egy puha felület, válasszon kicsit nagyobb, 160x230 cm-es méretet. Ha a 200x290 cm-es méret mellett döntesz, akkor már két kanapé, és egy fotel is kényelmesen elfér a szőnyegen. Ha pedig az a vágyad, hogy a szőnyeg szinte az egész szobát betöltse, válassz extra nagyméretű, 240x340 cm-es méretű darabot.

Étkező

Ha az étkezőhelyiségben az asztal alá szeretnénk szőnyeget választani, akkor aszerint érdemes dönteni, hogy mekkora az asztalunk, illetve hány főt tudunk leültetni. Négyfős asztal esetén jó választás a 160x230 cm-es szőnyeg. Amennyiben hatfős asztalunk van, eggyel nagyobb méret mellett döntsünk, a 200x290 cm-es megfelelő. Az ennél nagyobb asztalok ritkák a magyar háztartásokban, de erre is van tippünk: nyolcfős asztal esetén 240x340 cm-es szőnyeget válassz.

Hálószoba

A hálószobában az egészen kis méretektől az egész szobát elfoglalókig igen sokféle verzió közül választhatunk. Ha csak az ágy mellé szeretnél egy-egy kilépőszőnyeget, válaszd a 66x110, vagy a 80x150 cm-es méretet. Amennyiben az ágy végéhez szeretnél tenni egy szőnyeget, az ágy méretétől függően a 160x230, vagy a 200x290 cm-es méret megfelelő, két különálló ágy esetén a 120x170 cm-es méret is elegendő lehet.

Tekintsd meg szőnyegválasztékunkat oldalunkon, és válaszd ki kedvencedet, a helyiséghez passzoló méretben!